Saturday, 28 January 2012

APABILA KACANG LUPAKAN KULIT

ASSALAMUALAIKUM..
SELEPAS CHINESE NEW YEAR, PIHAK ADMIN BERSAMA-SAMA DENGAN D'PRESIDENT SIBUK DENGAN KES YANG SEDANG DIJALANKAN DI MAHKAMAH.. DIMANA PIHAK ADMIN SERTA D'PRESIDENT TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK UPDATE BLOG DARI SEMASA KE SEMASA.. TETAPI ALHAMDULILLAH SEGALANYA BERJALAN SEPERTI DIBINCANGKAN DENGAN PIHAK PEMBELAAN.. UNTUK PENGETAHUAN SEMUA ENTRY KALI INI INGIN MENJELASKAN SERBA SEDIKIT AKAN INDIVIDU YANG DAHULUNYA MENJADI ORANG PENTING D'PRESIDENT TETAPI MALANGNYA KINI MENJADI PETUALANG ATAU LEBIH MANIS DIGELAR "KACANG LUPAKAN KULIT"..
KENAPA MEREKA DIGELAR "KACANG LUPAKAN KULIT"?? 

SEJAK BERKHIDMAT DENGAN D'PRESIDENT, MEREKA INI DITATANG BAGAI MINYAK YANG PENUH DIMANA D'PRESIDENT TELAH BERULANG KALI MEMBANTU MEREKA INI KETIKA DIDALAM KESUSAHAN.. SEBAGAI CONTOH KES KHALWAT YANG BERLAKU DI SELATAN THAILAND DAN DI SRI DAMANSARA, D'PRESIDENT DENGAN SEDAYA UPAYA BERUSAHA BAGI MEMBEBASKAN MEREKA SERTA MENJAGA AIB MEREKA (MEMBANTU BUKAN BERMAKNA TINDAKAN MEREKA BERKHALWAT DISOKONG OLEH D'PRESIDENT, TINDAKAN MENGHULURKAN BANTUAN TERSEBUT DIHULURKAN BAGI MENJAGA AIB DIRI SENDIRI, KELUARGA, D'PRESIDENT SENDIRI SERTA YANG PALING PENTING MENJAGA NAMA BAIK ALMARHUM DULI TUANKU BONDA).. ADA PULA YANG BERKAHWIN TANPA PENGETAHUAN ISTERI-ISTERI LAIN.. ADA DIKALANGAN MEREKA TELAH MELARIKAN MOTOR BERKUASA BESAR (SUPERBIKE) D'PRESIDENT TETAPI D'PRESIDENT MASIH BERLEMBUT DENGAN TIDAK MENDAKWA MEREKA DI MAHKAMAH.. 

SELAIN ITU HASIL SIASATAN DARI PENYIASAT PERSENDIRIAN YANG DIUPAH OLEH PIHAK ADMIN MENDAPATI, MEREKA DENGAN CUAI TELAH MENYALAHGUNAKAN PETTY CASH SERTA DENGAN SENGAJA BERSUBAHAT DENGAN PEMILIK BENGKEL UNTUK MEMBUAT TUNTUTAN EXTRA SETIAP KALI BERURUSAN MENGENAI KENDERAAN.. 

AKAN TETAPI "LANGIT TIDAK SELALUNYA CERAH" SELEPAS SEMUA INI DILAKUKAN D'PRESIDENT, MEREKA SEPERTI TIDAK BERAKAL DENGAN MENJADI PETUALANG.. MEREKA MENUDUH D'PRESIDENT DENGAN PELBAGAI TUDUHAN PALSU YANG MENGAKIBATKAN D'PRESIDENT DIHADAPKAN KE MAHKAMAH.. ADAKAH MEREKA SUDAH LUPA AKAN KEBAIKAN YANG DIHULURKAN OLEH D'PRESIDENT TERHADAP MEREKA SERTA KELUARGA MEREKA?? ALHAMDULILLAH SEMUA YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA, BERBEKALKAN SEGALA BUKTI YANG ADA INSYALLAH D'PRESIDENT AKAN SEGERA BEBAS DARI PELBAGAI TUDUHAN TIDAK BERASAS TERSEBUT.. 

DALAM KESIBUKAN BERADA DI MAHKAMAH, PIHAK ADMIN SERTA D'PRESIDENT DIKEJUTKAN DENGAN KEMUNCULAN AKAUN FACEBOOK YANG MENGGUNAKAN NAMA "PRESDNT IMUONE KONON" YANG MANA INDIVIDU INI SECARA TERANG-TERANGAN INGIN MENSABOTAJ USAHA YANG DILAKUKAN D'PRESIDENT UNTUK MEMBANTU SEMUA AHLI.. UNTUK APA INDIVIDU INI BERTINDAK DEMIKIAN?? MUNGKINKAH INDIVIDU INI SALAH SEORANG LEADER YANG MARAH DENGAN PEMBONGKARAN YANG DILAKUKAN OLEH PIHAK D'PRESIDENT?? ADAKAH INDIVIDU INI MEMPUNYAI NIAT TERSENDIRI UNTUK MENJATUHKAN MORAL D'PRESIDENT DARI TERUS MEMBANTU AHLI-AHLI KELUAR DARI SEGALA MASALAH YANG MELANDA?? ADAKAH INDIVIDU INI SUDAH GENTAR DENGAN TINDAKAN D'PRESIDENT??
KEPADA INDIVIDU YANG MENGGUNAKAN NAMA "PRESDNT IMUONE KONON"
RENUNG-RENUNGKANLAH PERIBAHASA BERIKUT..  

"JIKA TAKUT DILAMBUNG OMBAK,JANGAN BERUMAH DITEPI PANTAI"

"JANGAN CUBA BERMAIN DENGAN API, NANTI BURUK PADAHNYA"

D'PRESIDENT TIDAK AKAN TUNDUK DENGAN DESAKAN-DESAKAN TIDAK BERAKAL YANG DILAKUKAN INDIVIDU-INDIVIDU TERTENTU.. ADMIN DAN D'PRRESIDENT AKAN TERUS BERJUANG UNTUK MEMBANTU KESEMUA AHLI YANG TERTINDAS SETERUSNYA MEMBONGKAR INDIVIDU YANG TELAH MENGAKIBATKAN KEJATUHAN SYARIKAT.. 

-ADMIN-


4 comments:

sukses selalu said...

BECIK KETITIK OLO KETORO (FALSAFAH JAWA)ARTINYA MANA YANG BENAR DAN MANA YANG SALAH PASTI AKAN TERUNGKAP JUGA

Anonymous said...

Saya doakan IDC , Admin dan President dipermudahkan dalam segala urusan.

Kebenaran pasti akan terserlah..
kami sentiasa mendoakan buat IDC dan president.

Teruskan perjuangan President dan Admin.


-Muhammad Fauzi abd aziz -

Anonymous said...

walaupun saya mendapat tekanan yang hebat dari ahli KGEN di bawah saya, saya masih percaya kepada D'President & Company ini.
-Kak Jue-

Anonymous said...

1 team , 1 heart , 1 vision

We will Create a miracle .- Nizam -