Friday, 13 January 2012

^^ RVN PROPOSAL FOR D'PRESIDENT ^^

" KACANG LUPAKAN KULIT "

INI PERIBAHASA YANG SESUAI UNTUK KESEMUA LEADER BERIKUT!!!

PERHATIKAN PROPOSAL YANG DIPAPARKAN INI.. 
ADAKAH INI LAYAK DIBERI NAMA PROPOSAL??
APA MAKNA BISNES MODUL PUN MEREKA TIDAK TAHU, BERHAJAT HENDAK MENGAJAR D'PRESIDENT CARA MELAKUKAN BISNES..
JIKA PRESIDENT RVN SENDIRI TIADA ASAS BISNES, BAGAIMANA HENDAK MEMBIMBING YANG LAIN MENCAPAI KEJAYAAN..
APATAH LAGI MAHU MENGAJAR D'PRESIDENT KAMI UNTUK MENJALAN PERNIAGAAN SEDANGKAN D'PRESIDENT SENDIRI TELAH MEMPUNYAI PENGALAMAN LEBIH DARI 10TAHUN DIDALAM DUNIA BISNES DAN KORPORAT TERMASUK MEMPUNYAI
2 IJAZAH MBA KHUSUS DIDALAM BIDANG PERNIAGAAN.


SULIT!!!LOMPAT-LOMPAT ITU KEGEMARAN MEREKA!!!
BAWAK SEKALI NETWORK-NETWORK MEREKA UNTUK APA?? UNTUK KEUNTUNGAN DIRI SENDIRI KERANA APABILA BERPINDAH KEPADA COMPANY BARU, MEREKA PERLU MENGELUARKAN MODAL BARU SETIAP KALI BERPINDAH..THE MAIN KILLER OF OUR COMPANY'S DOWN FALL!!!

MEREKA MEMBERI NASIHAT AGAR HANYA MENGETENGAHKAN BERITA BAIK SAHAJA MANAKALA BERITA BURUK ADALAH BERITA YANG TERAKHIR YANG HARUS DIBERITAHU ATAUPUN DISOROK DARI KESEMUA AHLI..
WAJARKAH PERKARA SEBEGINI BERLAKU?? SEMUA AHLI BERHAK MENGETAHUI SEMUA BERITA-BERITA DARI SYARIKAT.. TIDAK KIRA BAIK ATAU BURUK KERANA D'PRESIDENT MENGAMALKAN SIKAP DEMOKRASI DIDALAM BISNES YANG DIJALANKAN..
SETIAP KALI D'PRESIDENT POST UP BERITA NEGATIF, MEREKA DENGAN PANTAS MEMBANTAH SERTA MEMINTA D'PRESIDENT DELETE SEMULA BERITA NEGATIF ITU..
WTF!! BERIKAN SAYA SEBAB MENGAPA SEMUA AHLI DINAFIKAN HAK MEREKA??
ATAUPUN SUPAYA SENANG MEREKA SEMUA MENYEDIAKAN PLAN UNTUK SONGLAP SEMUA POINT @ DUIT AHLI.. BEGITU??
MEREKA SEMUA MENUDUH D'PRESIDENT SELALU MEMBERIKAN JANJI KOSONG TETAPI MEREKA?? LAGI TERUK KERANA SENTIASA MENGABURI MATA AHLI SERTA MEREKA BERPAKAT AGAR SEMUA AHLI DINAFIKAN HAK UNTUK MENGIKUTI PERKEMBANGAN SYARIKAT BAIK POSITIF ATAU NEGATIF SUPAYA SENANG SONGLAP DUIT AHLI..
JIKA DITELITI DENGAN SEBAIKNYA MENGENAI PROPOSAL INI, PENGGUNAAN BAHASA MEREKA MELAMBANGKAN MEREKA MENGHORMATI D'PRESIDENT DAN SENTIASA DISANJUNG TINGGI.. 
SETELAH DITELITI SEBAIK-BAIKNYA, KAMI MENDAPATI NIAT MEREKA ADALAH UNTUK MEMPENGARUHI D'PRESIDENT SUPAYA D'PRESIDENT DAPAT MENERIMA SEGALA CADANGAN DIDALAM PROPOSAL YANG DIKEMUKAKAN INI  UNTUK KEPENTINGAN DIRI MEREKA SENDIRI.. ADAKAH ANDA BERSETUJU DENGAN SEMUA IDEA BODOH INI??
INIKAH YANG DINAMAKAN BISNES PROPOSAL??
INIKAH YANG MEREKA KATAKAN PENGALAMAN MEREKA??
ATAUPUN PENGALAMAN MEREKA DALAM ASPEK SONGLAP DUIT AHLI??
BERITA NEGATIF TELAH DIDEDAHKAN DIDALAM MEETING EDC TETAPI MENGAPA MEREKA TERUS-TERUSAN MEMBUAT AKTIVITI PEMBELIAN POINT SERTA PENJUALAN POINT KE SYARIKAT SEHINGGA ADA DIANTARA MEREKA SUDAH MELEBIHI HAD PENEBUSAN POINT?? JIKA MEREKA BERTANGGUNGJAWAB INI SEMUA TIDAK AKAN BERLAKU.. MEMBIARKAN AHLI-AHLI DALAM KESUSAHAN TETAPI MEREKA BERJAYA MEMBUAT PENEBUSAN POINT.. INIKAH LEADER HEBAT YANG DIMEGAH-MEGAHKAN??
APAKAH MAKNA PERBUATAN MEREKA INI??
ATAUPUN INI MEMANG RANCANGAN MEREKA UNTUK MENJATUHKAN D'PRESIDENT DIMANA D'PRESIDENT SANGGUP BERHABIS SEMUA HARTA BENDA UNTUK AHLI..

ANDA TENTUKAN!!


LIHAT SENDIRI!!

ADA DIANTARA MEREKA INI YANG TELAH MEMBUAT ONAR DIDALAM AKHBAR-AKHBAR

SELURUH MALAYSIA.. KEBENARAN AKAN BERPIHAK KEPADA INSAN YANG DITINDAS..
 
JIKA BUKAN SEKARANG PEMBALASANNYA, DIAKHIRAT KELAK PASTI MENEMUI

BALASANNYA..

" BAGAI AYAM SI TOMBONG, KOKOK BERDERAI-DERAI, EKOR BERGELIMANG TAHI "

2 comments:

Anonymous said...

is this the action plan to recover the company?

Anonymous said...

Leader RVN memang tak bertanggungjawab dan hanya mementingkan diri sendiri..
setelah membolot begitu banyak duit tapi network dibiarkan terkontang kanting ..

sebat duit kat IDC kmdn join company lain , ajak membe IDC join konon2 nyer ingin membantu , sedangkan mereka lah yang untung kaw2 , kemudian ajak pulak ke company lain.. asyik lompat je.. menyusahkan manusia .. hanya ALLAH akan membalas nya..